situația inițială

Digitalizarea își găsește drumul în multe companii și o bază esențială pentru funcționalitățile Industriei 4.0 sunt datele care trebuie colectate în cadrul proceselor de stocare și furnizare dintr-o companie și, în cel mai rău caz, înregistrate manual. Multe procese și etape de producție din cadrul producției efective sunt acum automatizate într-un grad ridicat. În managementul depozitelor de materiale întâlnim adesea procese puțin automatizate. Prea des, pentru scoaterea de stocuri se completează bonuri de scoatere scrise de mână, eventual semnate de un supervizor și depuse în depozit ca dovadă. Este posibil ca documentul să fie introdus ulterior în sistemul de management al mărfurilor sau în alt sistem de management.

Stresul apare întotdeauna atunci când acest proces nu este urmat în mod corespunzător, fișele de îndepărtare sunt pierdute sau ilizibile. Procesele de eliminare bazate pe borderourile de retragere nu sunt declanșate, iar stocurile de materiale scad sub nivelurile critice.

BOOSTRACK vă ajută să faceți managementul depozitului transparent folosind managementul RFID.

Analiza BOOSTRACK

Clientul nostru de lungă durată, un furnizor cunoscut de articole de igienă și produse de zi cu zi, a cerut un concept de aprovizionare personalizat. În această fabrică, peste 1.000 de angajați lucrează pe mai mult de 16 linii în mai multe hale.

implementare

Pe lângă îngrijirea revistei, dozatoarele noastre BOOST.Tower sunt instalate direct pe liniile de producție. Turnul, inclusiv serviciul de umplere, sprijină angajații în mod semnificativ în activitatea lor operațională. Pentru asistență tehnică suplimentară, am introdus sistemul nostru BOOST.Warehouse la începutul anului 2019. Toate articolele, utilizatorii și centrele de cost sunt stocate aici pentru ca procesul de achiziție și administrare să fie cât mai eficient posibil. Angajații se înregistrează la ghișeul de distribuție din magazie folosind un cititor RFID cu cartea de identitate personală. Produsele necesare sunt introduse în coșul de cumpărături și culese. Se preda apoi angajatului respectiv si se confirma rezervarea. Acesta este transmis în timp real către platforma de comandă Onventis, împreună cu procesele din BOOST.Tower și comenzile online, și transferat către ERP. Acest lucru asigură că retragerile au fost publicate corect. În plus, angajatul primește un e-mail de confirmare a comenzii, care are rolul de a se asigura că niciun străin nu a plasat comanda folosind cardul companiei.

Managerul centrului de cost respectiv sau șeful de departament primește înregistrările de retragere colectate într-un raport lunar. După verificare și aprobare, generăm o factură colectivă pe baza centrelor de cost, care este înregistrată pe o comandă în ERP (SAP).

Funcționare și optimizare continuă

Retragerile din revistă și automate, umplerea liniilor precum și comenzile normale ale magazinului online sunt acum transmise doar unui singur sistem, în care are loc și monitorizarea centrală a bugetelor centrelor de cost. În plus, rapoarte săptămânale sunt trimise persoanei responsabile pentru centrul de cost, oferind informații despre utilizarea bugetului lunar și global.

Trasabilitatea este menținută prin utilizarea BOOST.Boxes patentate, care sunt instalate direct pe liniile de producție. Mărfurile solicitate frecvent trebuie, de asemenea, monitorizate automat cu ajutorul senzorului BOOST sau pur și simplu trimise la atingerea unui buton folosind butonul BOOST.

Succes măsurabil

Implementarea acestui proiect client a durat aproximativ 3 luni. În acest fel, putem garanta gestionarea optimă, automată a proceselor de comenzi, ceea ce a redus semnificativ costurile totale ale procesului.